Sélectionner une page

SOIGNES

Renovation of a single house 

Description: Renovation of a single house
Type of project: Housing
Type of customer: Private
Department: Renovation
Location: Forêt de Soignes, Belgium
Surface area: 200 m²
Year: 2018

The project was to modify a house to meet the needs of a young family. The couple wished to adapt their house to the needs of their time.

Two extensions to the existing house, one on the ground floor and one in the roof on the second floor are located in the rear elevation.

A red brick shed was built to the rear of the existing building. It gives character to the whole.

On the ground floor, an open space is provided, linking the dining room, kitchen and living room. As a result, the existing main building and outbuilding will be connected to each other. The existing building is demolished and a high quality open space is created.

The front room is used for entertaining guests. The owner, a psychologist, occasionally wanted to receive a patient at home. The staircase in the middle of the main building, ideal for dividing the plan into two parts, will serve as a passage between the reception room, the living room and the toilets. Similarly, on the first floor, the staircase between the two children’s rooms and the central part will house the bathroom.