Sélectionner une page
AMBROISE

AMBROISE

AMBROISE

Co living Ambroise

Description: Transformation and renovation of an appartement building into a Co living house.
Type of project: Housing – Co living
Type of customer: Private
Department: Trnasformation and renovation
Location: Uccle, Brussels (BE)
Surface area:  m²
Year: 2020-2022
Pictures:  Delphine Mathy
Siteweb: maisonambroise.be

The AMBROISE project starts with a meeting between two buildings within the same plot: a Brussels house, with a very elaborate facade on the street frontage, and a warehouse with an industrial character inside the block.

Driven by a project that could keep this link, the owners engaged in a programmatic and spatial reflection aiming at creating links between the occupants, and allowing to increase their quality of life in the city.

By re-imagining and transforming the spaces of the front house within its existing boundaries, it was possible to create a 6-bedroom co-living space. The community has an important place in the project but the process starts with the quality of the private space, for which nothing has been neglected. Therefore, special attention is given to acoustics, materials and design. All the rooms have a generous surface, are accompanied by a shower room, a private toilet, an office corner and vintage furniture.

The top floor under the roof is a common space connected to a large terrace.

The choice of clay plaster for the interior walls, from BC Materials, offers a warm and sustainable character, providing an intimate and natural cocoon in the mineral context of the city.

The project echoes an eco-responsible approach.

EIKESTRAAT

EIKESTRAAT

EIKESTRAAT

New construction of a villa 

Description: Villa
Type of project: Housing
Type of customer: Private
Department: New construction
Location: Tervuren (BE)
Surface area: 200 m²
Year: 2019 -2021

Located in a green area, this villa is set on a sloped plot with strict rules for the building envelope. The building has an introvert front on the streetside and opens up to the garden on the lower part of the private plot. The living areas are on the top floor to enjoy the view with a large terrace. The night functions are located below, in connection with the calm and private garden.