Sélectionner une page
JOOSTEFIEN

JOOSTEFIEN

JOOSTEFIEN

Nursery and playground

Description: Nursery and municipal nursery school in Sint-Josse-ten-Noode
Type of project: Education
Type of customer: Public
Department: Renovation
Location: Sint-Josse-Ten-Noode, Brussels, (BE)
Surface area: 770 m²
Year: 2016-2021
Contractor: Socatra
Pictures: Delphine Mathy

Artist (facade): Madame la Belge

The renovation of the nursery of Sint-Josse-ten-Noode is intended to redefine access and communication between the various functions on the site, in particular by upgrading the connection between the kindergarden and the nursery, and creating access to the playground to link it to the nursery. It also plans to improve the visibility of the establishment from the street and to improve and optimize the spaces.

LONGUE

LONGUE

LONGUE HAIE

Conversion of a former hospice into a 10 apartments building

Description: transformation of an old hospice into a 10-family building
Type of project: Housing
Type of customer: Private
Department: Transformation
Location: Linkebeek, Vlanderen (BE)
Surface area: 760 m²
Year: 2016-2019

Located in a green area of Linkebeek, the former hospice on rue de la Longue Haie has been transformed into an apartment building. Taking advantage of the existing volume, the project aims to offer architectural quality to the housing by working on the composition of the façades, the addition of suspended terraces and the treatment of the surroundings.

Picture credit : Fred Sablon

CANS

CANS

CANS

Two new duplex in a typical Brussels house

Description: Transformation of a family house into a two apartment building 
Type of project: Housing
Type of customer: Private
Department: Renovation and conversion
Location: Ixelles, Brussels, (BE)
Surface area: 400 m²
Year: 2017-2019

In a very densely populated island near the lively Place Fernand Coq, a typical Brussels house is grafted onto the rear facade of a rectangular parallelepiped.

The transformation and extension of this former apartment building into an island interior makes it possible to increase the surface area and improve the quality of the four apartments while offering a diversity of typologies and preserving the intrinsic qualities of the front building.