Sélectionner une page

DESCHANEL

Apartment with a rooftop

Description: Transformation and extension of an apartment building
Type of project: Housing
Type of customer: Private
Department: Renovation and extension
Location: Schaerbeek, Brussels (BE)
Surface area: 168 m²
Year: 2010-2012

Dated back to 1927 and at the corner of Rue de la consolation with Avenue Paul Deschanel the brick building of 4 levels is in Art-déco style. The apartment situated on the 4 th and last floor benefitting from the roof could be extended to enjoy the 360° panoramic view of the city. The challenge was to put a contemporary volume in recess from the other façades. It is now engraved in the usually nacreous sky of Brussels. The apartment required an in-depth renovation. In addition to the opening of the staircase leading to the annex, the plan was redesigned to provide open and functional spaces released from obsolete and bulky decorations while promoting a set of existing decoration details.